maanantai 7. heinäkuuta 2014

Hei!

Täällä kirjoittelee Tamperelainen -00 vuonna syntynyt tyttö. Kerron omasta, uudesta keppihevosestani Lunasta (oikealta nimeltän Èpsilon Umbrella <--- tuolta voitte käydä katsomassa näin alkuun paremmin Lunan tietoja, ennenkuin teen sille esittelysivut :)). Täällä blogissa kerron Lunan arjesta niin tekstein kuin kuvinkin ja välillä tulee videota. Yritän tehdä mahdollisimman pian varustepostauksen. Lunan sain toissapäivänä, eli lauantaina synttärilahjaksi (oikea syntymäpäiväni on 6.7.) hyvältä ystävältni Nelliltä (joka teki sen ihan itse!) <3, kiitokset hänelle. Olen aijemminkin liikuttanut Lunaa, noin 3-4 kuukauden ajan silloin tällöin ja olin itse asiassa ensimmäinen joka oli Lunan selässä! Nelli on myös tehnyt heposeni ihan itse, tuossa linkki meidän kotisivuillemme: TÄSTÄ!

Ei mikään edustavin eikä todellakaan laadukkain kuva, mutta en nyt tähän hätään löytänyt muutakaan :/..
(c) Nelli Pelkonen


Sitten kerronkin heposeni luonteesta:

Luna on kiva hoitaa, varsin seuralinen, mutta sen verran herkkähipiäinen, että kovilla harjoilla ei esimerkiksi voi harjata. Kaikki perus toimenpiteet toimivat todella hyvin, esim koppiin meneminen, kengitys, raspaus yms. Pysyy langoissa hyvin (ja välillä myös pihassa vapaanakin :D), mutta ruunista ja oreista ei oikein tykkää, vain tammojen kanssa tulee toimeen.
Ratsastaessa todella kuuliainen, oppii nopeasti (kunto ei kumminkaan vielä mikään niin priima, että jaksaisi kantaa itsensä täydellisesti) ja herkkä niin suusta kuin kyljistänkin, esim. kannuksia ei oikein voi käyttää ellei ole tooodella varovainen. Osaa VaA tasolle asti tällä hetkellä. Ja aivan älyttömän upeat ja ilmavat liikkeet!
Hyppäämistä ei kauhean usein harrasteta, koska Luna ei ole mikään maailman siroin, eikä omaa parasta hyppytyyli, eikä myöskään oikein välitä hyppämisestä . Maastoesteitä se rakastaa kumminkin todella paljon ja siellä se kuumuu hyyyvin helposti ja sen takia käytämme siellä martignaalia. Ihana heposeni on oikea vesipeto <3! Kuumuu vedessä aikalailla... ensimmäisellä uittokerrallakin suoraan sanottuna ryntäsi veteen :D!

Lunaa liikutan aika epäsäännöllisesti, mutta yleensä koulua, välillä puomeja ja kavaletteja ja vain kerran kuussa yli 40cm esteitä. Maastossa yritän käydä vähintään joka 3 kerta.

Voin täällä blogissani kertoa myös muista keppareistani, jos vain haluatte :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti